Регионалният министър Гроздан Караджов представи пред медиите екипа и част от приоритетите на ресорното министерство. Започва 4-годишна

...
Регионалният министър Гроздан Караджов представи пред медиите екипа и част от приоритетите на ресорното министерство. Започва 4-годишна
Коментари Харесай

Регионалното министерство започва одит и ремонт на пътищата

Регионалният министър Гроздан Караджов представи пред медиите екипа и част от приоритетите на отрасловото министерство. Започва 4-годишна стратегия за съществени и превантивни поправки на пътищата от клас 1 до клас 3. Четвъртокласната пътна мрежа също ще бъде настоящо ремонтирана. Ще бъде изработен и цялостен одит на първокласните пътища, магистралите и оборудванията към тях. 

По думите на Караджов все още при всички стартирани обекти липсват окончателни проекти и не са направени нужните отчуждавания. Екипът на министерството стартира интензивна работа с Агенция " Пътна инфраструктура "  за попълване изчезналите досиета.

Сред целите на ведомството са и тунелите. Започва се работа по " Петрохан ", " Шипка ", тунела под Стара планина и по продължение на автомагистрала " Черно море ". Също по този начин ще бъдат направени одит и проверка на настоящи поправки и поддържка на пътищата, както и на строителството, осъществявано през последната година. 

Във ВиК бранша районното министерство ще се концентрира върху обезпечаването на чиста питейна вода. Според отрасловия министър до момента плановете за филтриране на питейната вода у нас са били извънредно незадоволително, а напъните са били ориентирани по-скоро към отпадните води. На в доста места у хората пият вода с примеси на уран, манган и други детайли от химичната таблица, изтъкна Караджов. Екипът му ще работи и за понижаване на неналичията във водопреносните мрежи. Предвижда се и нов закон за ВиК услугите. 

Следващият приоритет във ВиК бранша е насърчаване на нововъведенията и енергийната успеваемост. Ще се насърчи разделянето на битовата канализация от канализацията, която събира дъждовната вода. Ще се ускори и контролът върху инвестициите във ВиК сдруженията.

Ще се работи по изменение Закона за устройството на територията. Дигитализация на капиталовият процес е друга съществена цел на Министерство на регионалното развитие. Следващ приоритет е санирането на здания и повишение на енергийната успеваемост. Заложена е и цялостна проверка по осъществяването на всички влезнали в действие заповеди за унищожаване на нелегално строителство, най-много по Черноморието. 
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР